Zoeken
  • Jo Verschueren

Veilige kinesitherapie in tijden van Corona - de voordelen van huisbezoeken

Bijgewerkt op: 6 okt. 2020


Gezondheid komt altijd op de eerste plaats. Dit betekent dat ik in deze uitdagende tijden dan ook al de noodzakelijke gezondheidsmaatregelen respecteer en waar nodig extra voorzorgen inbouw. Huisbezoeken bieden hierbij extra voordelen omdat je niet in contact komt met andere patiënten en ook niet in dezelfde ruimte komt als hen. Zorg voor jezelf en stel de persoonlijke zorg die je nodig hebt niet uit. Overleg met je huisarts zodat je de zorg krijgt die je verdient. Samen kunnen we al het nodige doen zodat de kinesitherapie en huisbezoeken veilig kunnen verlopen.


- Om het contact met andere patiënten en kwetsbaren te beperken, verzorg ik u aan huis.

- Ik draag altijd een mondmasker en vraag van u hetzelfde.

- Handhygiëne staat centraal, zowel bij u als bij mij. Ik voorzie ontsmettende alcoholgel bij elke behandeling.

- Het materiaal wordt 2 maal ontsmet bij elke behandeling, zowel bij de start als op het einde. Ik voorzie enkel het materiaal dat nodig is om kwalitatieve zorg aan huis te garanderen.

- Wanneer mogelijk respecteren we de sociale afstand. Indien er nog andere personen aanwezig zijn bij u thuis, vragen we om de ruimte te verlaten en ten allen tijde de sociale afstand te waarborgen.

- Indien u ziektesymptomen vertoont, zal de afspraak niet doorgaan.


Daarnaast vraag ik aan iedereen om extra aandacht te besteden aan de 6 gouden regels die helpen om te verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, ook buiten onze afspraken.De maatregelen zijn in overeenstemming met Sciensano en AXXON, de beroepsgroep van de kinesitherapeuten. Officiële documentatie is te raadplegen op hun respectievelijke websites: https://covid-19.sciensano.be/nl & https://www.axxon.be/nl/corona-exit/
#patientgerichtezorg #zorg

22 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven